МЕД СО САЌЕ

650 ден

Овој производ содржи полифлорен мед и парче саќе од многу лековити билки од регионот на Осоговските планини, во близина на с.Лесново и Лесновскиот манастир.

Категорија:

Опис

Со џвакањето на саќе составено од мед и восок, во нашиот организам допираат многу билошки активни материи кои се содржани во него.

Со редовното конзумирање на мед со саќе се зајакнува имунолошкиот систем, се зголемува физичката и менталната сила на организмот, се зголемува плодноста, ги стимулира жлездите, природен антиоксиданс, го намалува заморот, стресот, депресијата, го зголемува апетитот, го освежува организмот по прележани инфекции, ја подобрува крвната слика и ја зголемува мозочната активност.

Џвакањето на саќе благопријатно влијае на слузокожата на дишните патишта, дигистивниот систем, за лекување на настинки, заболувања на синусите, се препорачува при парадентоза и ги зацврстува непцата и забите.

Лицата кои постојано употребуваат саќе до својата 16та година, ретко настинуваат, ретко заболуваат од многу болести. Џвакањето саќе го јакне имунитетот на дишниот тракт кој трае најмалку четири години.

Дополнителни информации

Тежина 900 g